Kuvataiteilija Curt Källman
ja Taiteen 17 Prinsiippiä

Vedic Artin tarina alkaa 70-luvulta, mutta itse prinsiippien alkuperä on muinaisessa veda-tiedossa. Vedic Artin kehittäjä, kuvataiteilija Curt Källman (1938-2010) opiskeli Tukholman Kuninkaallisessa Taideakatemiassa 1964-69. Hän sai prinsiipit vuonna 1974 Maharishi Mahesh Yogilta ja alkoi niiden pohjalta kehittää taiteen 17 prinsiipin menetelmää, jota voitaisiin hyödyntää oman aikamme taidekoulutuksessa ja pitkälle tulevaisuudessa.

Vedic Art rohkaisee jokaista löytämään oman sisäisen tapansa ilmaista sekä pääsemään kosketukseen luomisen vapauden ja ilon kanssa. Vedic Artissa opettajat ja oppilaat ovat tasavertaisia. Vedic Art ei ole tyylisuunta eikä uskonto. Se ei ole myöskään terapia tai hoitomuoto. Vedic Art on kaikille avoin, riippumatta siitä oletko aiemmin harrastanut taiteita vai et.


Perustettuaan Vedic Art taidekoulun vuonna 1988 Curt jatkoi Vedic Artin parissa yli kaksikymmentä vuotta opettaen sekä kehittäen menetelmää edelleen. Näiden vuosien aikana Vedic Art kasvoi ympäri maailmaa tunnetuksi kuvataiteen ja henkilökohtaisen kehityksen menetelmäksi.

Curt Källman menehtyi vuonna 2010. Curtin työ kuitenkin jatkuu hänen poikansa Johanneksen kautta, joka pitää Vedic Art kursseja sekä Ruotsissa että muualla Euroopassa ja myös kouluttaa jatkuvasti uusia Vedic Art opettajia. Kesäisin Öölannin saaren eteläosassa pidettäviin kursseihin osallistuu satoja ihmisiä.

Vedic Art opettajia ja maalareita löytyykin jo ympäri maailmaa - kaikista pohjoismaista sekä muun muassa Englannista, Hollannista, Irlannista, USA:sta ja Australiasta. Suomessa Vedic Art kursseja on pidetty jo vuodesta 1995. Koulutusta järjestetään suomalaisten opettajien ohjauksessa ympäri vuoden eri puolilla Suomea.

Vedic Art® on rekisteröity tavaramerkki Ruotsissa vuodesta 1997 ja EU:ssa 2015.

Vedic Art International - Viralliset Vedic Art® sivut